El Consorci de l’Alta Garrotxa reforça el control d’accés a Sadernes per evitar les aglomeracions de les últimes setmanes

Les noves mesures de control de l’accés de Sadernes començaven aquest cap de setmana a l’encreuament de Montagut i Oix. Protecció Civil col·laborava amb els informadors per evitar vehicles no autoritzats quan ja no hi havia aparcament permès al sector.

Llavors s’indicava als visitants que havien d’aparcar aquí i continuar a peu. La limitació d’aparcaments a Sadernes i al Pont del Llierca és ara de 170 places.

Xevi Quintana, coordinador operatiu de les ADF de la Garrotxa: Hem vingut a donar suport a l’operatiu requerits pel tema de risc forestal. A més persones, més perill d’incendi. Ens han comentat que s’han fet fogueres, barbacoes… 

Tot i això, centenars de persones han tornat aquest cap de setmana a visitar el sector. La majoria, aprovaven el dispositiu i consideraven que es tractava d’una bona iniciativa.

Bea García, visitant: Jo ho veig bé, tantes aglomeracions i tal com estan les coses. 

Karen Campi, visitant: Tota precaució és poca, fas un camí i vas veient natura, i tampoc es tan greu.

Álex Martín, visitant: Lo veo normal, hay un descontrol del movimiento de gente de otras provincias hacia aquí. 

Tot i això, també hi ha hagut visitants que s’han queixat del dispositiu. En Marc i en David han vingut des de Barcelona i han trobat excessiva l’estona que han hagut de caminar des de l’aparcament fins al Pont de Llierca.

 Marc Martínez i David Casalet, visitants: Es un poco excesivo la caminata que tenemos que dar, llevamos 45 minutos andando pero es comprensible. 

Les noves mesures de control empreses pel Consorci de l’Alta Garrotxa compten amb la col·laboració del Consell Comarcal, els cossos de Mossos d’Esquadra i Agents Rurals i els Ajuntaments de Montagut, Sales de Llierca i Tortellà que, de moment, aproven el reforç en la vigilància, a falta de perfeccionar alguns detalls.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: És una bona combinació per resoldre la problemàtica. És el primer dia que ho fem, veurem si cal prendre més mesures correctores. Hem de fer entendre a la gent que hi cap la gent que hi cap i que no podem permetre aquesta càrrega de vehicles.

En el marc de les mesures de prevenció contra la COVID-19, les autoritats sanitàries desaconsellen el bany en sectors d’aigua dolça amb poc cabal. En aquest sentit, des de la Garrotxa es recomana evitar visitar Sadernes, les zones protegides i els gorgs de la durant els caps de setmana d’estiu.