La Tossols-Basil del CN Olot se suspèn per segon any consecutiu, aquest cop pel coronavirus

El Club Natació Olot va anunciar en un comunicat aquest dilluns que enguany no es celebrarà la tradicional Travessia Tossols-Basil de natació. Les afectacions derivades de la pandèmia de la COVID-19 fan que no es pugui dur a terme la competició: l’organització assegura que és complicat seguir els protocols i les normes de seguretat per evitar nous contagis.

Gemma Soy, Presidenta Club Natació Olot: “El que fa impossible la seva organització és que s’han de garantir distàncies de seguretat tant a la sortida com a l’arribada. Així no podem fer-ho.”


Enguany s’hauria disputat la 67a edició de la travessia, una de les proves més antigues de Catalunya i que només s’ha suspès en tres ocasions, però d’aquestes les dues últimes han coincidit amb els dos darrers anys. El 2019, la prova no es va celebrar per la falta d’aigua al riu Fluvià. Per tal de poder garantir la seva disputa, si les condicions sanitàries ho permeten, el club es planteja moure les seves dates habituals.

Gemma Soy, Presidenta Club Natació Olot: “Sempre tenim l’ai al cor de saber com estarà el riu entrant al mes d’agost. Ens hem informat de l’històric de precipitacions a la Garrotxa, i sembla que la millor època per fer la travessia seria a finals de juny.”

La travessia Tossols-Basil acostuma a reunir més d’un centenar de nedadors i nedadores al riu Fluvià al seu pas per Olot. Segons el Club Natació Olot, però, cal posar la seguretat dels participants per damunt de qualsevol altre aspecte.