Arrenca el judici contra Lluís Guinó i la resta de membres de la mesa del Parlament

Aquest dimarts al matí ha arrencat el judici contra l’alcalde de Besalú, Lluís Guinó, i la resta de membres de la mesa del Parlament durant l’octubre del 2017 per un presumpte delicte de desobediència, després de mesos d’endarreriments. Centenars de persones s’han concentrat a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per donar-los suport.


El judici ha arrencat a les 10 del matí, després que els membres de la mesa han entrat a la seu del TSJC seguits per centenars de persones, entre ells també garrotxins. Lluís Guinó, que és previst que declari avui, s’enfronta a prop de dos anys d’inhabilitació per haver admès a tràmit les lleis del referèndum i de transitorietat. Aquest matí, l’acusació particular, formada per VOX, ha retirat l’acusació pel delicte d’organització criminal.

x