El festival Cornamusam d’Olot es celebrarà del 27 al 29 d’agost amb activitats al Puig del Roser

El passat mes de maig, i degut a l’estat d’alarma, es va haver d’ajornar la 29a edició del Cornamusam, el Festival Internacional de la Cornamusa. Al final, però, el Til·ler aposta per dur a terme l’esdeveniment malgrat l’incertesa del moment. Tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d’agost, amb la voluntat d’ajudar al folk, un registre ja de per si minoritari dins un sector cultural que passa dificultats per la crisi del coronavirus.

Àlvar Borrell, Associació El Til·ler: “La cultura popular és tant fràgil que passar un any en blanc és un desastre. Hem de reivindicar poder fer actes al carrer, amb seguretat, però al carrer.”


El Cornamusam arrencarà amb la presentació del llibre Inventari sobre la música folk als Països Catalans, en col·laboració amb Òmnium. La tocada d’inici anirà a càrrec d’Elda Daunis, posant en valor la seva figura com a dona en el món de la música tradicional. el ball de la cabreta, la CornamuJAM o els diferents concerts que tindran lloc en aquesta edició del festival s’hauran de fer a la zona del Puig del Roser, amb un aforament concret, per garantir la seguretat dels espectadors, que hauran de disposar tots d’una cadira per seure i no moure’s del seu lloc.

Àlvar Borrell, Associació El Til·ler: “Imatges com la fila de nens agafant la cua de la Cabreta no es podran veure, però podran veure el ball, sentir la música, veure una cercavila adaptada a la situació. I és important que això hi sigui.”

Alguns dels actes previstos pel passat mes de maig al final no es podran dur a terme, com és la col·laboració amb Marcel Casellas o el concert de l’irlandès Jarlath Henderson, que s’espera que siguin presents en el 30è aniversari del festival l’any vinent.