El ple de Sant Joan les Fonts dona per tancada la polèmica de l’alcaldia accidental i aprova la cessió de sis habitatges per a lloguer assequible

La proposta de donar compte de l’informe dels serveis jurídics de la Diputació era un dels primers punts de l’ordre del dia al ple de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. Segons l’informe, el nomenament de la tinència d’alcaldia d’Anna Serra va ser abans de la conformació de la Junta de Govern Local. Això, segons el document dona validesa a tot el que l’Ajuntament ha aprovat mentre Anna Serra ha estat alcaldessa accidental.

Anna Serra, alcaldessa accidental de Sant Joan les Fonts: Aquests tres mesos que hem anat aprovant acords, des del moment que s’ha validat aquí, són vàlids.


Sant Joan Plural, a l’oposició, manté dubtes però prefereix donar per tancada la qüestió.

Isabel Rigat, portaveu de Sant Joan Plural-AM-ERC: Nosaltres creiem que no s’ha arpfundit prou bé en la qüestió, hi hauria molts matisos a dir, però intentarem continuar pel bé del municipi. Nosaltres no hem estat mai en contra de la persona d’Anna Serra perquè pogués ser alcaldessa accidental, sinó per la manera que ho van fer.

Per prudència, l’anterior ple va aprovar la suspensió de la Junta de Govern Local. Ara esperaran el retorn de l’alcaldessa, Maria Vidal, que es preveu en breu, per tornar-la a conformar.

El ple celebrat aquest dimarts al matí ha aprovat el conveni de col·laboració amb la SAREB, segons el qual se cedeix el bloc de sis habitatges del número 7 del carrer Margarida Cabrafiga de la Canya a l’Ajuntament per destinar-lo a lloguer assequible.

El ple també va aprovar inicialment i per unanimitat la instal·lació d’una caldera de biomassa que donarà servei a l’escola Castanyer i la llar d’infants El Niu, per un import de 135.000 euros, subvencionat per la diputació en un 50%. Entrarà al pressupost municipal del 2021.

Les mesures per pal·liar els efectes negatius de la COVID s’aprovaran en un pròxim ple.