La banyolina Esther Guerrero bat el rècord d’Espanya dels 2.000 metres a l’Estadi d’Atletisme Tussols-Basil d’Olot

La banyolina Esther Guerrero ha batut el rècord d’Espanya dels 2.000 metres aquest dimarts al vespre a l’Estadi d’Atletisme Tussols-Basil d’Olot. Amb un temps de 5:41.30, l’atleta ha superat sobradament el rècord aconseguit fa 24 anys per Julia Baquero, amb 5:47.81.

Amb un somriure d’orella a orella que no l’ha abandonat fins molts minuts després d’aconseguir la fita històrica, Guerrero ha declarat a OLOT TELEVISIÓ que se sent contenta d’haver-ho aconseguit en una pista on entrena habitualment. Aquest any la banyolina volia repetir la participació olímpica de Rio també a Tòquio, però la pandèmia ha frustrat el seu objectiu el 2020. En pista coberta, va fer-se amb el campionat d’Espanya. Aquest rècord l’ha esperonat a seguir competint per aconseguir el seu somni el 2021.

Dimecres vinent, Guerrero tornarà a competir a l’Estadi d’Atletisme Tussols-Basil d’Olot, que aquests dies acull proves de control des de la categoria sub-16. L’atleta gironina intentarà superar el rècord de Catalunya als 1.000 metres, que ostenta ella mateixa en l’actualitat.