El Departament d’Educació aprova la construcció de l’edifici de l’Institut Escola de Besalú que hauria de substituir els barracons

Els barracons que omplen bona part de l’espai de l’Institut Escola de Besalú, mòduls prefabricats que el poble intenta eliminar des del 2011, poden tenir els dies comptats: el Departament d’Educació ha anunciat que inclou la construcció del nou edifici en el Pla Econòmic i Financer d’Inversions en construccions escolars, que preveu disset actuacions a tot Catalunya.

L’Institut Escola Salvador Vilarrasa n’és un d’ells, i el Departament preveu destinar-hi 4 milions 200 mil euros en les seves obres. Tant l’equip directiu com el consistori es mostren satisfets de l’anunci, malgrat que arriba en un moment inesperat per l’afectació del coronavirus arreu del país.

Pep Invernó, director Institut Escola de Besalú: “Ens ha sorprès més que res perquè feia un any que ens deien que ho teníem a tocar, però amb la crisi ens temíem que el projecte tornaria al calaix.”

Goretti Blanch, regidora d’Educació Ajuntament de Besalú: “Ho estàvem reclamant, i havíem tornat a demanar l’execució del mateix projecte perquè no és adequat que els alumnes estudiïn als barracons. L’edifici antic tampoc reuneix les condicions per a poder fer classe.”

Tot i que el Departament d’Educació no ha anunciat ni els terminis ni el projecte constructiu de l’obra després que Olot Televisió hagi intentat contactar-hi, es preveu que l’espai que ocupen ara mateix els barracons esdevingui zona d’esbarjo, mentre que la zona lliure que limita amb el carrer Ganganell i l’edifici annex sigui la part del terreny que ocuparà la nova construcció.

Deixa un comentari