Lluís Guinó al judici contra els membres de la mesa del Parlament: “El 6 i el 7 de setembre no van ser dies negatius, es va fer política”

L’alcalde de Besalú i exvicepresident de la mesa del Parlament de Catalunya, Lluís Guinó, ha declarat aquest dimarts a la tarda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on se’l jutja a ell i a la resta de membres per un presumpte delicte de desobediència, després que el 2017 van admetre a tràmit les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica.

Durant la seva declaració, Guinó ha volgut deixar clar que els dies 6 i 7 de setembre no van ser uns dies negatius per al Parlament de Catalunya. “Personalment crec que s’hi va fer política”, ha sentenciat. Tot i així, ha explicat que al ple del Parlament, la mesa té un paper “adjectiu i relatiu, perquè el ple és sobirà”.

Sobre el paper dels membres de la mesa, ha explicat que en cap cas l’admissió a tràmit predetermina l’aprovació de la llei. Durant la declaració, se li ha recordat que els membres de la mesa no van signar la llei del referèndum. Guinó ha argumentat que no la van firmar per un tema d’ètica i neutralitat política.

Aquest dimarts al matí, els membres de la mesa han estat rebuts per una multitud de persones a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, també garrotxins, que s’hi han apropat per donar-los suport. A les 10 del matí començava el judici, quan l’acusació particular, de VOX, ha retirat l’acusació del delicte d’organització criminal.