Olot celebrarà el Sant Jordi d’estiu amb sis parades professionals al Firal

Tres mesos després d’un 23 d’abril sense parades al Firal, Olot acollirà la celebració del Sant Jordi d’estiu aquest dijous. D’acord amb les recomanacions de prevenció de la COVID-19, la festa del llibre i la rosa queda reduïda als sectors professionals, és a dir, editorials, llibreries i floristeries, que instal·laran un total de sis parades al Passeig d’en Blay, de 10h del matí a 21h del vespre. També s’hi sumaran dos establiments més, que han optat per muntar la parada a l’exterior dels seus locals.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció de la Ciutat: És una llàstima, perquè Sant Jordi era una bona oportunitat per les entitats i grups d’estudiants, que aprofitaven per fer diners per alguna activitat solidària, però les normes que ens marca la Generalitat són aquestes i el que hem de prioritzar la salut i fer compatible poder donar un cop de mà al sector cultural del nostre país.

L’ajuntament d’Olot ha demanat precaució als veïns i veïnes que vulguin participar de la diada, i ha treballat conjuntament amb els professionals diverses mesures de seguretat.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció de la Ciutat: Líquid, mascareta, distància, marcarem el terra com fem al mercat dels dilluns, hem separat molt les parades.

L’únic acte previst tindrà lloc a les 18h a l’Hospici, amb aforament limitat. Es tracta de l’espectacle ‘Comando llibres’ que organitza la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Altres municipis com Les Preses també han programat activitats per viure aquest Sant Jordi especial. A partir de les 19h de la tarda,al saló de sessions del consistori, es presentarà el llibre ‘Retalls de Vides’ d’Anna Maria Vila. A les 19.45h la companyia Alquímia Musical actuarà a la Plaça Major, que seguidament acollirà l’entrega de premis del concurs de relats curts i el concurs de cartells.

 

x