El sector editorial garrotxí celebra el Sant Jordi d’estiu al Firal amb totes les novetats literàries i més d’una vintena de propostes locals

Pràcticament totes les novetats editorials que no havien pogut sortir per Sant Jordi s’han pogut veure avui a la capital garrotxina. Tot i que l’anunci de la celebració del Sant Jordi d’estiu a Olot va arribar fa pocs dies, les llibreries ja s’havien avançat per tenir a punt les parades i complir amb totes les mesures de seguretat.

Irene Bonet, llibreria Drac: Sense saber si es faria o no nosaltres fèiem previsió de comandes i hem arribat a temps

Josep Oliveras, Editorial Oliveras: Durant els mesos de confinament tot va quedar paralitzat però ara hem tingut temps de fer totes les publicacions.

Les llibreries i editorials garrotxines presents al firal veuen bé que el dia del llibre s’hagi mantingut a Olot, tot i que s’ha hagut de traslladar a ple estiu, tal com va proposar el Gremi de Llibreters.

Irene Bonet, llibreria Drac: Està bé perquè no hi ha tanta gent com un dia de Sant Jordi, la gent es posa gel, controlem que segueixi els circuits i que puguin remenar i mirar tot el que tenim.

Josep Oliveras, Editorial Oliveras: Això no és el 23 d’abril, quan tothom està mentalitzat amb la rosa i el llibre. No sabem quina valoració hi haurà però pensem que l’activitat cultural no s’ha d’anul·lar.


A nivell local, aquest ha estat un dels anys amb més títols publicats. N’han sortit més d’una vintena, la majoria publicats per l’Editorial Oliveras. Els autors, però, no han pogut signar els seus llibres, i viuen la jornada amb una sensació agredolça.

Maribel Torres, autora ‘El despertar del navegant’ :Ara al juliol tampoc no és un Sant Jordi normal. És un dia peculiar, el autors no podem signar, és un any dolent en tots els aspectes, i pel llibre també.

Les primeres compres del dia i les reserves que s’han fet en les últimes hores indiquen que el llibre ‘M’explico’ de Carles Puigdemont, estarà a les llistes dels més venuts.

x