La limitació de parades i les mesures de seguretat per la COVID permeten la celebració del Sant Jordi d’estiu a Olot

L’ambient al Firal d’Olot amb motiu del Sant Jordi d’estiu s’ha quedat lluny del que es viu en un 23 d’abril convencional. La reducció de les parades a menys d’una desena muntades pels sectors professionals ha permès la celebració del Sant Jordi d’estiu a la ciutat. S’ha fet, això sí, complint les mesures de seguretat, seguint els senyals marcats pel que fa als torns, mantenint la distància de seguretat, evitant el pagament en metàl·lic sempre que es pugui i desinfectant-se les mans.

Joana Zoroa, paradista: Quan arriba el client, es renta les mans amb gel, manté la distància de dos metres i hem fet un circuit amb el qual fem que la gent mantingui les distàncies. En tot moment els ajudem perquè no toquin els llibres.


Qui s’ha apropat fins al Firal, ho ha fet amb ganes de tornar a celebrar una festivitat que el passat Sant Jordi ja va quedar desangelada a causa del coronavirus.

Sílvia Sellabona: M’agrada molt el Sant Jordi, i com que no el vàrem poder fer el dia que tocava hem vingut avui.

Joaquim Roura: Hem volgut participar una mica en el Sant Jordi , encara que sigui una mica estrany.

Albert Ortega i Anna Camats: Estem passant uns dies a la Costa Brava i al sud de França. Tenim uns parents que viuen aquí, hi hem vingut de visita i per casualitat ens han dit que hi havia parades i hem vingut a fer un vol.

A més de les sis parades del Firal, també s’han volgut afegir a la Diada del Llibre i de la Rosa des del seu establiment la llibreria del carrer Panamà i la floristeria Natura Flors, a l’avinguda Reis Catòlics, que ja ahir van rebre alguns encàrrecs de roses, si bé es mantenen a l’expectativa sobre els compradors que sumaran al llarg de la jornada.

Consol Mancebo, florista: Hem agafat un estoc mínim perquè no sabem com pot anar el dia. S’ha de fer, toca fer-ho. Ja que no hem pogut fer-ho el dia que tocava, oferim a la persona que s’ha quedat amb les ganes que pugui venir a buscar la seva rosa.

Si bé no ha estat comparable a la Diada de Sant Jordi tradicional, la Diada del Llibre i la Rosa a Olot ha suposat una oportunitat més de celebració i de negoci.

x