Sant Joan les Fonts impulsa una enquesta ciutadana per decidir sobre el futur dels dos sectors de barbacoes

Les dues zones de barbacoes de Sant Joan les Fonts han estat víctima de l’incivisme en diverses ocasions. Per decidir sobre el seu futur, l’ajuntament del municipi ha decidit impulsar una enquesta participativa, que es pot respondre per diferents vies: de forma presencial entregant al consistori la butlleta distribuïda amb la revista El Soroll, a través d’un codi QR per Whatsapp.

Anna Serra, alcaldessa accidental Sant Joan les Fonts: Últimament han arrencat portes, piques… fins ara s’han anat reformant i al cap de quatre dies t’ho tornaven a destrossar. No sabem què fer-ne, hem preguntat al poble donant tres opcions: si les tornem a arreglar, si les tanquem definitivament o si les tanquem en clau un cop haver-les restaurat. Estem contents perquè la gent ens ha donat la seva opinió.


Precisament, en resposta a les queixes dels veïns l’equip de govern de Sant Joan les Fonts ha posat en marxa un servei  de vigilància nocturna al barri vell. Després de tres setmanes de funcionament, la valoració és positiva.

Anna Serra, alcaldessa accidental Sant Joan les Fonts : Hem parlat amb establiments de tot el municipi i pràcticament tots ho veuen bé. El vigilant no és un policia, és una persona que informa que si continues fent soroll o bevent alcohol al carrer pots ser multat amb fins a 300 euros.

Els santjoanencs encara tenen uns dies més per respondre l’enquesta, que decantarà la decisió sobre les barbacoes, un pas més per acabar amb l’incivisme a l’espai públic.

 

x