El ple d’Olot actualitza la normativa per a la conducció de bicicletes i patinets

El Ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest mes de juliol també va aprovar, amb l’abstenció de la CUP, les modificacions de l’ordenança municipal de circulació per poder gestionar l’ús i el trànsit dels vehicles de mobilitat personal, com els patinets i les bicicletes, cada cop més freqüent.


A partir d’ara, els menors de 16 anys que vagin en bicicleta hauran de portar casc de protecció. Les bicicletes hauran de circular per la calçada, preferentment pels carrils bici establerts, a una velocitat màxima de 30 km/h i no podran transitar pel nucli antic de la ciutat els dies de mercat, fires o quan es portin a terme celebracions o festivitats que generin aglomeracions. No podren circular en paral·lel més de dues bicicletes i hauran de respectar la preferència de pas dels vianants.

Les persones que es desplacin en patinet també seran considerats com a conductors i, en cas de circular per les vies urbanes d’Olot, caldrà que tinguin més de 16 anys, dur casc de protecció homologat i fer-ho pels carrils bici establerts a un màxim de 30 km/h. Com en el cas de les bicicletes, aquests vehicles no podran transitar pel barri antic d’Olot els dies de mercat, fires o festivitats. S’estableixen un seguit de sancions per aquells conductors que no compleixin amb les normatives i mesures.

El plenari d’aquest dijous també té previst acordar l’ordenació de les obres d’urbanització d’un tram del carrer Narcís Paulís per millorar-ne el sanejament, molt important per la inundabilitat que sovint presenta el carrer.

Deixa un comentari