El ple d’Olot dona llum verda a un projecte per millorar els habitatges de persones en situació de pobresa energètica

El ple telemàtic d’aquest dijous va aprovar els convenis i va modificar el pla estratègic de subvencions per posar en marxa el que s’ha anomenat Prototip per a la reducció energètica a Olot. L’Ajuntament invertirà 90.000 euros per abonar entre el 50 i el 75% dels costos de les remodelacions dels habitatges on visquin 15 famílies que pateixin pobresa energètica i que es presentin de manera voluntària al setembre. Per a la resta del cost, s’oferirà l’assessorament del programa Holadomus.


El projecte també contempla la redacció d’un protocol clínic, un informe i un article mèdic que presentarà una avaluació realitzada als participants per mesurar l’impacte que la millora de l’habitabilitat representa per a la qualitat de vida de les persones.

La majoria de propostes per donar llum verda a la mesura es va aprovar per unanimitat, excepte la modificació del pla estratègic de subvencions, que va recollir l’abstenció del grup dels socialistes.

Al ple d’ahir també es van aprovar el 7 i 8 de setembre del 2021 com a festius locals, amb el desig dels grups que l’any que ve es puguin realitzar les Festes del Tura.

x