El Sant Jordi d’estiu conclou a Olot amb poques vendes i sorpresa pel que fa a la compra de llibres d’autors locals

Van ser pocs els que aquest dijous van recordar-se de regalar una rosa a Olot, i també pocs els que es van recordar de regalar o regalar-se un llibre. La llibreria Drac va tenir unes vendes més properes a un dia anterior al nadal que no a un 23 d’abril tradicional. Les decisions preses per evitar les aglomeracions, com el fet que cap autor no fos a les parades signant llibres, va contribuir a unes vendes molt llunyanes a les d’un veritable Sant Jordi.


Entre els llibres més venuts, les novetats van tenir un paper destacat. El llibre ‘M’explico’, de Carles Puigdemont va ser el més venut amb diferència d’altres títols que també van gaudir d’adquisicions ressenyables, per ordre, ‘Mar d’estiu’ de Rafel Nadal, ‘Canto jo i la muntanya balla’ d’Irene Solà, ‘L’enigma de l’habitació 622’ de Joël Dicker, ‘L’espia del Ritz’ de Pilar Rahola i ‘Pluja d’estels’ de Laia Aguilar.

La sorpresa l’han donat els autors locals. L’editorial Oliveras tenia parada al Firal amb 19 de les novetats locals presentades fins a la data. Acabada la jornada, l’editor assegura que va vendre el 75% del que havia fet al Sant Jordi de l’any passat. Segons l’editor, la intensa pluja de la tarda va perjudicar més per acabar de fer el 100%, que no pas el canvi de data. Al seu entendre, la literatura de proximitat està guanyant en qualitat. Hi ajuda també la proximitat dels autors que, ahir, tot i no signar exemplars, eren al Firal per saludar els seus lectors.

x