Esbarts i companyies nacionals centraran la programació d’un Ésdansa atípic

Del 20 al 23 d’agost, les Preses acollirà una edició renovada del Festival Ésdansa, serà la 38a, però també la primera de la nova normalitat. La programació d’enguany, que no compta amb companyies internacionals, esdevé una clara aposta per la música i la dansa d’arrel d’àmbit nacional.

Roger Casalprim, director del Cercle de Cultura Popular Marboleny: “Ha estat un repte en tots els sentits, però haviem de fer el possible per tirar endavant en un moment on la cultura popular i l’associacionisme han quedat tocats pel coronavirus. Per tant, s’havia de mantenir viva l’espurna de la cultura popular.”

Àngels Blasco, Directora General de Cultura Popular Generalitat de Catalunya: “El país necessita fer una mirada de país i de la nostra dansa tradicional, per tal que continuï endavant.”


L’Esbart Rocasagna de Gelida, l’Esbart Manresà o l’Esbart Ciutat Comptal mostraran els seus darrers espectacles al festival garrotxí, que també vol anar més enllà de Catalunya. Per això oferirà una Nit de Dansa Basca a càrrec de la companyia Elai Elai, de Portugalete.

Tot i la reformulació, Ésdansa continua el vincle amb el paisatge que ha cultivat en els darrers anys amb una proposta singular al Parc de Pedratosca, que enguany oferirà l’Esbart Marboleny.

Els protocols de prevenció de la COVID-19 fan impossible la continuïtat de la vessant més participativa del festival, les Nits Ésdansa, que es transformen en concerts de petit format a la Plaça Major de les Preses.

Tota la programació es pot consultar al web www.esdansa.com, on a partir d’aquest dilluns es podran adquirir les entrades pels espectacles de pagament i reservar localitats per les propostes gratuïtes, que comptaran amb aforaments reduïts.