L’Agència Catalana de l’Aigua destinarà més d’1 milió d’euros a millorar el sanejament de Castellfollit de la Roca i Sant Jaume de Llierca

Aquest era el moment en què el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao, i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa han signat l’acord segons el qual la Generalitat es compromet, a través de l’ACA, a invertir 1,2 milions d’euros en dues obres a la conca del Fluvià. Es tracta, en una primera fase, de la connexió de les aigües residuals de Castellfollit de la Roca, que està al límit de la seva capacitat, fins a la depuradora de Sant Jaume de Llierca, mitjançant una nova xarxa de col·lectors en alta. La segona fase contempla la redacció del projecte constructiu per ampliar i optimitzar la planta de Sant Jaume, amb un pressupost de més de 48.000 euros.

Lluís Ridao, Director de l’Agència Catalana de l’Aigua: Amb l’interès de que abans del 31 de desembre del 21 ja estiguin fetes, o si no estan fetes, estiguin pràcticament fetes.


Miquel Reverter, Alcalde de Castellfollit de la Roca: Això millorarà el sanejament de Castellfollit i ens permetrà que poguem créixer, perquè la depuradora de Castellfollit ja estava al seu límit.

 

Jordi Cargol, Alcalde de Sant Jaume de Llierca: Permetrà millorar l’establiment amb alta del sector de la muntanya de la Miana. Mica en mica i amb l’esforç dels municipis, però evidentment sense l’ACA seria impossible.

El director de l’ACA també ha explicat que treballen perquè les obres de les depuradores d’Oix i Riudaura, dos dels municipis garrotxins que encara no disposen de sistemes de sanejament, comencin el 2022.

 

Lluís Ridao, Director de l’Agència Catalana de l’Aigua: Riudaura és un dels que queda pendent en el proper escenari, entre d’altres. Ja vam treballar en el projecte, que només podrem fer-la el 2022, però ja tenim el projecte a punt, perquè el 2023 ja estigui feta.

 

Aquest 2020 l’ACA ha invertit més de 2,7 milions d’euros en obres de millora del sanejament a la Garrotxa. Properament té previst atorgar 5 ajuts amb un valor total de més de 233 mil euros per millorar el subministrament d’aigua de Mieres, Tortellà, Sant Joan les Fonts i Sant Feliu de Pallerols.

x