Les festes de les Planes d’Hostoles i Sant Jaume de Llierca se celebren aquest cap de setmana adaptades a la situació sanitària

El coronavirus ha obligat a ser creatius a l’hora de planejar les diferents festes dels municipis garrotxins. Un d’ells és Les Planes d’Hostoles, que des d’aquest dissabte i fins dilluns celebrarà la seva Festa de Sant Jaume. Enguany, els actes canvien d’ubicació: la Plaça Nova té moltes entrades i sortides, i entre les diferents mesures de seguretat que s’aplicaran hi ha la de restringir l’aforament en alguns dels actes.

Joan Soler, regidor de cultura de Les Planes d’Hostoles: “Vam creure de fer-ho tot al pati de l’escola, on hi ha només una única entrada i sortida, amb un espai ample on hi farem les actuacions.”


Entre les activitats, que es desenvoluparan aquest cop en només tres dies, hi ha la missa solemne, una exposició de maquetes del municipi, una audició de sardanes, un concert itinerant del grup Mel per animar els sopars que faran els veïns a les seves cases, cinema a la fresca i cantada d’havaneres amb el grup Port Bo. A més, dissabte tornaran a ballar en públic els gegants del municipi.

Joan Soler, regidor de cultura de Les Planes d’Hostoles: “Normalment ho fem dues vegades, però aquest cop els gegants només ballaran una vegada.”

A més de Les Planes d’Hostoles, Begudà i Sant Jaume de Llierca també celebren la seva Festa Major aquest cap de setmana. En aquest darrer municipi, ho fan amb activitats itinerants.

x