Sant Jaume de Llierca celebra la seva festa major en un sol dia amb la tradicional cercavila i actes a l’aire lliure

La cultura popular s’ha hagut de readaptar per sobreviure en moltes ocasions i a Sant Jaume de Llierca compleixen aquesta norma a la perfecció. El municipi garrotxí va celebrar aquest dissabte la seva festa major concentrada en un sol dia, amb la tradicional cercavila i actes a l’aire lliure, amb les mesures de seguretat corresponents.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Com es pot veure aquest any, és un any molt especial. Les circumstàncies ens han obligat a fer molt poques coses. Sobretot, només fer coses itinerants. En cap cas, que hi hagi aglomeració de gent. Evitar qualsevol moment de dificultat.


Un dels trets més característics que van predominar durant la festa és el contacte personal i directe entre els veïns i veïnes del municipi. Durant la cercavila es va poder apreciar la riquesa d’aquest tipus d’accions que gaudeixen els municipis més petits. Els balcons estaven plens per veure passar la festa. L’alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, també present a la cercavila, ho va descriure així.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: És una festa només per la gent del poble, molt propera a passar pels carrers. La gent des de les finestres, des de casa seva, intenta gaudir del moment. Bàsicament es tracta d’això. És una festa només per la gent del poble, molt propera als veïns. Que vegin que dins de tot encara hi ha el sentiment de poder fer la festa, que serà molt poca, però que encara hi ha el sentiment de poder fer alguna cosa per festa major.

La festa major va prosseguir amb la missa tradicional i, a la tarda, diversos grups musicals es van passejar pels carrers del poble per animar la festa major. Una edició atípica i diferent, però que es va saber adaptar a les circumstàncies, tot i que el poble només hagi gaudit d’un sol dia de festa.