Les Planes d’Hostoles celebra la seva festa major amb el ball dels gegants

La situació actual va obligar a posposar un 80% de les activitats previstes per la festa major de Les Planes d’Hostoles. Tot i això, el municipi no va voler deixar de celebrar la festa de Sant Jaume. Desenes de persones es van reunir dissabte al pati de l’Escola de Sant Cristòfol, amb motiu del ball dels gegants i el concert de sardanes.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: Crec que el poble es mereixia poder gaudir d’alguna de les coses que hi havia previstes per la festa, després d’uns mesos molt durs de confinament i de restriccions de tota mena. Jo crec que, en tot cas, el que nosaltres hem d’intentar des de les administracions públiques és intentar posar una mica d’una normalitat enmig de tota aquesta pandèmia i problemes que estem vivint.


L’alcalde de Les Planes d’Hostoles, Eduard Llorà, va remarcar la importància de mantenir viva l’espurna de la cultura popular. De fet, va destacar el fet que el ball dels gegants tirés endavant, una cosa que, diu, tenien clar des del primer moment.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: La cultura popular sempre és important i, de fet, un dels actes que estava clar que havíem d’intentar salvar era el ball dels nostres gegants, que al final és la nostra faràndula. Que poguessin sortir, que poguessin ballar i que els nens els poguessin veure.

La festa major va prosseguir amb el concert del grup MEL, que va animar la celebració amb diverses versions de conegudes cançons des d’un camió.

Salvador Llorà, grup MEL: “Vam començar l’any passat a fer això del concert mòbil, va anar molt i molt bé. Aquest any ens ho han tornat a dir. Nosaltres encantats de poder tornar a participar. El ser a l’aire lliure, el ser un camió i poder mantenir la distància i tot, estem molt satisfets d’haver pogut participar a la festa i ser gairebé un dels únics actes que es fan.

El poble va gaudir diumenge de cinema a la fresca i dilluns tindrà lloc una cantada d’havaneres.