Els nous positius de COVID-19 a la Garrotxa continuen a la baixa per segona setmana consecutiva, amb vuit casos els darrers set dies

Els nous positius per coronavirus tornen a baixar per segona setmana consecutiva a la Garrotxa, amb una incidència de 13,9 casos acumulats per 100.000 habitants en els darrers set dies. Això, en una comarca de 57.000 habitants, significa que la setmana passada es van registrar vuit nous casos, la meitat que la setmana anterior, quan van ser 16. En la darrera setmana,  la Garrotxa ha tornat als nivells de l’última setmana de juny, quan se’n registrava una mitjana d’un sol nou cas per dia. El Servei Català de la Salut també ha informat a Olot Televisió que a la Garrotxa es mantenen els tres brots de COVID-19, si bé continuen controlats i continguts.


La situació, però, no és millor a la comarca veïna de l’Alt Empordà, on els darrers set dies es van registrar 186 nous casos, 85 més que la setmana anterior, ni al total de Catalunya, on gairebé s’ha duplicat la xifra respecte de la setmana anterior, amb més de 6.000 nous positius.

A l’hospital d’Olot, aquest matí hi havia dos pacients ingressats per coronavirus, tot i que aquest migdia un d’ells estava pendent del trasllat a un altre centre per una patologia cardiovascular.

El centre ha actualitzat la normativa preventiva d’accés. S’amplia la franja horària de visita als pacients ingressats, tot i que aquesta es limita generalment a un únic acompanyant per pacient ingressat i dia. Es recomana a aquells usuaris i pcients que hagin de desplaçar-se al centre, que ho facin sols sempre que sigui possible, i que no ho facin en cas de tenir símptomes compatibles amb la COVID. Tota la informació, excepcions i casuístiques es poden trobar a la pàgina web de la fundació de l’Hospital d’Olot, www.hospiolot.com.

x