L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles mantindrà la nova regulació als gorgs en properes temporades

Tant l’Ajuntament i com els veïns de les Planes d’Hostoles estan valorant positivament les noves mesures de regulació als gorgs implantades fa dos mesos per evitar la propagació de la COVID-19. Consisteixen a limitar l’espai a 200 persones al dia, amb tres euros d’entrada i amb un servei de vigilància consolidat.

Vanessa Miranda, visitant procedent d’Hostalric: La veritat és que em sembla fantàstic. De fet, va ser la raó principal per la qual ens van animar a venir, perquè vam pensar que un aforament més reduït ajuda a sentir-nos molt més segurs. Es nota molt. Vam venir l’any passat i no s’hi podia estar.

Ernest Tarabella, visitant procedent de Viladecans: Ho veig bé perquè és un preu bastant simbòlic, no és excessiu, i ajuda a mantenir l’entorn.

Jordi Sierra, visitant procedent de Barcelona: A qualsevol altre lloc et deixaràs més diners i segurament no estaràs en un lloc tan bonic com aquest.

Eduard Llorà, alcalde de les Planes d’Hostoles: No només paga aquella gent que no sap què fer, sinó que paguen a gust i repeteixen perquè l’experiència acaba sent bona.


Les Planes d’Hostoles acaba de celebrar la segona fase del procés participatiu en què s’ha consultat als veïns sobre les mesures de restricció als gorgs. En general, els veïns valoren positivament la limitació d’aforament, el cobrament d’entrada i l’equip de vigilància, si bé han demanat millores com la instal·lació d’uns senyals més efectius. Amb aquests resultats a la mà, l’Ajuntament preveu mantenir les noves mesures més enllà de la pandèmia del coronavirus.

Eduard Llorà, alcalde de les Planes d’Hostoles: Quan temps un espai mantingut, controlat on no s’hi fan pràctiques que no s’hi han de fer, la gent ho aplaudeix. De moment estem molt satisfets sobre com està funcionant, hem de millorar coses, però realment ens reafirmem que per als propers anys aquesta regulació es mantindrà.

Els tres euros a taquilla serveixen, entre d’altres coses, per mantenir la plantilla de vigilància de nou persones. En cas d’obtenir superàvit, l’Ajuntament ja ha anunciat que el destinarà a activitats mediambientals de caire educatiu destinades a la població jove del poble.

x