Més Besalú-ERC proposa un acord ciutadà per reactivar la vila després de l’impacte de la COVID-19

Més Besalú – Esquerra Republicana de Catalunya, grup a l’oposició, creu que l’Ajuntament ha de tenir capacitat per seguir liderant mesures urgents i concretes, però també accions a llarg termini, consensuades amb els veïns, per contrarestar la manca d’ingressos de les famílies de la vila, la manca de facturació de les empreses i la paralització de les associacions. És per això que proposa una solució estratègica en forma de moció en el ple d’aquest dilluns.


La proposta es basa en la creació d’una taula de treball impulsada per l’Ajuntament, amb el consens dels grups i que també s’obri a la participació ciutadana, amb un calendari definit i la creació d’un observatori per donar suport a la presa de decisions.

El que han anomenat acord ciutadà es fonamenta en quatre eixos: la reactivació econòmica i promoció social, el capital i la innovació, el reforç dels serveis públics i la readaptació de l’estratègia de la vila.

Alfred Cairó, portaveu Més Besalú-ERC: Hem estat oferint la nostra col·laboració a l’equip de govern i hem ofert també la capacitat de buscar línies de finançament per a totes les qüestions relacionades per ajudar la població de Besalú. Tenim la possibilitat de presentar mocions i en aquest cas hem pensat que el millor és aprovar una moció amb la qual puguem trobar-nos els dos grups municipals per treballar de forma real, concreta i consensuada amb benefici real, concret i consensuat per a la gent de Besalú.

Més Besalú creu que amb aquest acord es donarà una estructura de governança i una capacitat social que suplirà la falta de capacitat econòmica que al seu entendre hi ha a l’Ajuntament de la vila.

x