Creen una oficina comarcal de reactivació econòmica per pal·liar els efectes del coronavirus

El coronavirus ha provocat que en aquests moments hi hagi més de 2.000 persones a l’atur a la Garrotxa, i 5.000 més hagin estat afectades per un ERTO. Davant de la situació provocada per la pandèmia, Olot ha aprovat un Pla de Reactivació Econòmica i Ocupació que es vol ratificar al Consell Comarcal el proper octubre, i que compta amb 122 accions per fomentar el desenvolupament. Una d’elles és la creació d’una Oficina de Reactivació Econòmica, que oferirà atenció presencial, per telèfon i online, amb dues missions específiques.

Gemma Canalias, regidora d’Empresa i Comerç Ajuntament d’Olot: “Sobretot impulsar, coordinar i avaluar cada una de les accions del pla de reactivació econòmica i crear un punt d’atenció personalitzat per a tots els afectats econòmics de la COVID-19”


A més de l’atenció personalitzada, l’Oficina ha d’engegar diferents projectes per afavorir el desenvolupament econòmic garrotxí.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció Ajuntament d’Olot: “Necessitem fer un salt en la formació digital, farem un programa per promocionar el talent de la ciutat i la Garrotxa, i també estem treballant amb un projecte ambiciós entre el sector industrial i turístic per atraure consum a la comarca.”

L’oficina estarà en funcionament a partir d’aquest setembre a la seu de DinàmiG, i comportarà la contractació de dues persones.

x