El primer supermercat cooperatiu de la Garrotxa busca socis fundadors

Fomentar el consum conscient, crític i de proximitat és el principal objectiu de l’Artiga, el primer supermercat cooperatiu de la Garrotxa, que obrirà aquest hivern al barri vell d’Olot. Ja fa més d’un any que s’està gestant, i aquest cap de setmana ha celebrat la seva assemblea constituent com a Cooperativa de Consumidores i Usuàries.

Laura Comas, grup motor L’Artiga: L’artiga és una cooperativa de consum on les persones que van a comprar-hi són copropietàries del supermercat. Això fa que siguin part de la presa de decisions i del dia a dia de la botiga.


 Per poder constituïr-se com a cooperativa calen 3.000 euros de Capital Social, per això els impulsors de l’Artiga han iniciat una campanya de captació de socis, que faran una aportació de 60 euros cadascun.

Laura Comas, grup motor L’Artiga: Vam fer l’assemblea constituent el dissabte però les tardes d’aquesta setmana es pot anar al Núria Social a fer-se sòcia fundadora. El ‘clic’ crec que com a societat ja el tenim, i el que ofereix l’Artiga és tenir fàcil el consum conscient, agroecològic i de proximitat.

Aquest cap de setmana ja s’han associat més d’una quarantena de persones a l’Artiga, que ja està més a prop de ser una realitat. El tràmit encara es pot fer durant tota aquesta setmana al Núria social, de 17h a 20h del vespre. Al web  www.artigacoop.org es pot consultar tota la informació sobre el projecte.