La Generalitat també aposta per la via semisoterrada al tram de la variant nord d’Olot

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavin, i el director general d’Infraestructures Xavier Flores han visitat aquest migdia Olot, per presentar les diferents alternatives de la variant nord que hauran d’anar a exposició pública. Hi ha quatre opcions: la que contempla un túnel, la que desdobla la carretera actual, i dues versions de l’alternativa que enllaça amb el túnel de la Pinya amb un pas semisoterrat proper a l’Hostal del Sol. Aquesta és la que més agrada el territori i per la que apostaria la Generalitat, que contempla desdoblar l’actual sortida de l’autovia Olot-Besalú.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: “Agrada als veïns de l’Hostal del Sol, del Parc Natural perquè afecta poc als espais protegits, i a Olot perquè enllaça les seves necessitats amb les del trànsit pesant.”

Xavier Flores, Director General d’Infraestructures: “L’alternativa 2 segueix el vial existent i aprofita el corredor actual, que es desdobla i se li afegeixen uns nous vials per assegurar la connectivitat local. L’opció que considerem que és la millor és la dos”


Es preveu que el proper mes de setembre arrenqui l’exposició pública dels diferents projectes, i un cop resoltes les possibles al·legacions, es seguirà amb un calendari que des de la Generalitat es vol fer coincidir amb la variant de Les Preses i la Vall d’en Bas. El següent pas serà la presentació dels projectes constructius.

Isidre Gavín, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat Generalitat: “Algú ens ha preguntat si teníem recursos per abordar el projecte constructiu: els tenim, i aquests projectes no es podran licitar fins passat l’estiu del 2021.”

Pep Berga, Alcalde d’Olot: “Fem l’exposició pública i els constructius: l’horitzó de començar l’obra el 2022 Olot no hi renuncia.”

L’alternativa dos de la variant nord d’Olot tindria un cost previst de 70 milions d’euros, i a l’espera de definir la part que correspondria a l’Estat de l’obra, la Generalitat hi destinarà fons previstos del pla de recuperació econòmica de Catalunya contra el coronavirus.