L’atleta Esther Guerrero veu poc probable batre el rècord estatal dels 1.000 metres al control olotí de dimecres

Esther Guerrero va batre dimarts passat el rècord estatal dels 2.000 metres llisos, rebaixant-lo en sis segons i aturant el cronòmetre als 5 minuts, 41 segons i 30 centèsimes. I ho va fer a Olot, portant per primera vegada la pista dels Tossols al registre oficial de temps de tot l’estat. L’atleta banyolina es va mostrar satisfeta per dos motius: per una banda, per aconseguir superar el repte que s’havia marcat després d’ajornar-se els Jocs Olímpics; i per altra banda per haver-ho fet a la pista olotina.

Esther Guerrero, atleta: “Sempre he entrenat aquí, hi ha gent que m’ha vist créixer i m’ha donat un cop de mà. M’ha costat recuperar-me perquè amb la consecució del rècord hi ha hagut una càrrega emocional potent.”


La banyolina tornarà a córrer a Olot aquest dimecres, en la prova dels 1.000 metres llisos en el control que farà la Federació Catalana d’Atletisme, organitzat pel Club Natació Banyoles i el Club Atletisme Olot Terra de Volcans. Malgrat el seu bon estat de forma, veu complicat poder superar el registre al no comptar amb una llebre: algú que li marqui el ritme esportiu.

Esther Guerrero, atleta: “Aquesta vegada no comptaré amb l’ajuda de cap persona que m’acceleri el ritme; el meu objectiu és fer com si fes un entrenament més. Estic entrenant la part aeròbica del 1.500, i per tant potser no estic tant ràpida com podria estar.”

El control d’atletisme que acollirà Olot aquest dimecres arrencarà a partir de dos quarts de vuit del vespre.

x