L’equip de govern de Besalú rebutja la moció de reactivació econòmica i social de l’oposició en considerar-la poc concreta

Decepció entre el grup Més Besalú – Esquerra Republicana de Catalunya després que l’equip de govern de la vila comtal ha votat en contra de la moció que han presentat aquest dilluns. Hi demanaven la creació d’un acord ciutadà de reactivació econòmica i social a la vila, fonamentat en el consens dels grups municipals i la ciutadania i la creació d’una taula de treball. El grup de l’oposició considera el rebuig de la moció un acte d’irresponsabilitat, i la constatació que Junts per Besalú, al govern de la vila, no assumeix que un altre grup municipal està representat a l’Ajuntament. Més Besalú creu que les inversions passades no justifiquen el deute actual de l’Ajuntament ni els èxits anteriors justifiquen la supèrbia política, asseguren, de l’equip de govern. Consideren que estar a l’ajuntament significa vocació de servei, voluntat d’acord i treball conjunt.


Junts per Besalú justifica el seu vot contrari perquè consideren la moció massa genèrica i arriba després que l’Ajuntament està emprenent mesures i accions reactivadores des del març, quan va començar la pandèmia. L’equip de govern considera que en aquests moments, el treball per pal·liar els efectes negatius de la COVID ja es troba en un estadi més avançat. Asseguren que ja s’està treballant en consens amb agents importants de la vila, representants del món empresarial, sanitari, social i educatiu. Més enllà d’això, expliquen que l’Ajuntament està treballant amb la resta d’administracions de la Garrotxa en el Pla de Reactivació Comarcal, en què hi aportaran prop de 40 accions i línies de treball. L’equip de govern afirma que traslladaran aquests punts al grup de l’oposició, a partir del qual podran proposar noves accions que Junts per Besalú assegura que estudiarà i acollirà si és el cas.