Sales de Llierca aposta per mantenir la limitació d’aforament a Sadernes després de la pandèmia

L’enduriment dels controls l’accés a Sadernes que ha aplicat en les darreres setmanes el Consorci de l’Alta Garrotxa amb el suport d’Agents Rurals i Protecció Civil ha aconseguit reduir les aglomeracions de vehicles que s’hi produïen des de finals de juny. Però l’alcalde d’un dels municipis d’aquest sector de l’Alta Garrotxa, Miquel Palomeras de Sales de Llierca, creu que cal anar més enllà, i mantenir la limitació d’aforament després de la pandèmia de COVID-19.

Miquel Palomeras, alcalde de Sales de Llierca: Jo penso que aquesta vall no pot aguantar tanta pressió de gent. Això no és un xiclet que es va estirant. La capacitat de l’aparcament de 170 cotxes és més que suficient, aquesta és una vall fràgil i no la podem degradar.


El batlle de Sales ha fet una crida a les institucions perquè dotin el Consorci de l’Alta Garrotxa de prou recursos per aplicar mesures restrictives i de protecció del medi.

Miquel Palomeras, alcalde de Sales de Llierca: Més enllà del COVID, hem de pensar en aquesta limitació que ja funciona en altres punts. Això vol dir dotar de recursos i mitjans al Consorci de l’Alta Garrotxa per poder tirar això endavant.

Palomeras també ha assenyalat que la manca d’efectius dels Mossos d’Esquadra no ajuda a fer complir la normativa. Els alcaldes de la comarca ja han traslladat la demanda a la conselleria d’Interior.