Esther Guerrero es queda a quatre centèsimes de millorar la seva plusmarca dels 1000 metres llisos en una jornada atípica d’atletisme

L’afició de l’atletisme a la Garrotxa va tornar a gaudir d’una jornada intensa a les pistes dels Tossols d’Olot, amb una clara protagonista: la banyolina Esther Guerrero. L’atleta olímpica va intentar repetir la gesta de fa set dies, quan va aconseguir batre el rècord d’Espanya dels 2.000 metres, i aquest cop s’havia marcat el repte de rebaixar la seva pròpia plusmarca dels 1.000 metres llisos, actual rècord de Catalunya. I es va quedar ben a prop d’aconseguir-ho: Guerrero va creuar la meta amb un temps de 2 minuts, 37 segons i 89 centèsimes, tres per sobre del seu millor registre.

Esther Guerrero, atleta: “M’he trobat amb sensacions molt bones. Quan vaig fer la meva plusmarca ho vaig fer amb una Diamond League, amb atletes que em pressionaven tant per davant com per darrere. Aquí he corregut més contra el rellotge, i per tant estic contenta de com he gestionat la prova.”

Joan Lleonart, entrenador Esther Guerrero: “El ressò que ha tingut la prova a nivell català i estatal, així com el rècord de la setmana passada, fa que estiguem convençuts que hem fet una bona feina i fa aixecar l’afició per l’atletisme en una pista que ens agrada molt.”


Molts aficionats a l’esport van voler passar aquest dimecres a veure el segon control, en una jornada estranya: la prova va haver de començar mitja hora més tard del previst a causa de l’accident que va tallar el túnel de Bracons i que va impedir que jutges i atletes arribessin puntuals a la competició.

 

x