La delegació del Govern demana als alcaldes que l’ajudin a prevenir rebrots a la Garrotxa

La Delegació del Govern de Girona ha iniciat una sèrie de reunions amb consells d’alcaldies extraordinaris a la demarcació i la trobada amb els alcaldes i alcaldesses de la Garrotxa ja s’ha efectuat de manera telemàtica. En ella, el delegat del Govern i el seu equip han informat de l’afectació de la COVID-19 a la comarca i ha coordinat protocols d’implantació de mesures preventives, l’única vacuna ara per ara per frenar la propagació, segons ha expressat Pere Vila. El delegat del govern a Girona ha explicat que els brots apareguts fa setmanes a la Garrotxa estan controlats però ha mostrat preocupació perquè es produeixin nous rebrots durant la temporada turística, que afectaria tant residents com a visitants. En aquest sentit, ha demanat ajuda a les administracions locals per evitar nous contagis.

Santi Reixach, president Consell Comarcal Garrotxa: Ens han explicat que sembla que tots els rebrots que hi ha hagut estan controlats però que no podem abaixar la guàrdia. Hem de prendre les mesures que ens estan dient cada dia, de rentar-se les mans, de mascareta, de la distància. Sobretot, que no abaixem la guàrdia amb això perquè d’aquí venen els rebrots.


Al consell extraordinari, els alcaldes van traslladar dubtes a les diferents àrees de la delegació de Govern. En l’àmbit sanitari, van demanar si les proves PCR es podien ampliar al màxim nombre de població. L’equip de la delegació va respondre que, de moment, es mantindria la prova per a aquelles persones que manifesten símptomes. També es va demanar ajuda per a la limitació d’aforament en sectors de gorgs i banys que la delegació estudiarà. Finalment, es va preguntar sobre les garanties per celebrar festes majors i altres activitats culturals. La resposta va ser clara: les coses es poden seguir fent si es fan bé, és a dir, si s’apliquen mesures per complir les mesures bàsiques de prevenció, sense celebrar aquells actes que atemptin sobre les mateixes.

Deixa un comentari