El Conseller d’Educació assegura que el nou edifici de l’institut escola de Besalú estarà enllestit en un màxim de quatre anys

Després d’una dècada, la setmana passada s’anunciava que la Generalitat invertiria fons per eliminar els barracons de l’Institut Escola de Besalú. El Conseller d’Educació Josep Bargalló ha volgut visitar in situ el centre, per parlar amb l’equip educatiu i amb els representants del consistori. Per una banda, el Conseller ha explicat el calendari que es preveu per tal que Besalú pugui disposar del nou centre en ple funcionament.

Josep Bargalló, Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya: “El procés de construcció més ràpid serien dos anys, i el més lent quatre, però és qüestió de veure quins serveis hi han d’haver i com s’han de donar, que modificaran el procés constructiu.”


D’altra banda, l’equip de govern han anunciat la voluntat d’iniciar un procés participatiu que hauria d’acabar a mitjans d’octubre, per tal d’incloure altres necessitats de Besalú en el projecte constructiu. A més, des del consistori es té la intenció de traslladar l’actual Biblioteca al nou centre, així com l’Escola de Música municipal.

Lluís Guinó, alcalde de Besalú: “Tenim un problema amb la Biblioteca de dimensió i d’ubicació. Posar-la al nou institut escola resol el problema. Un altre equipament que té problemes és l’escola municipal de música, que el tenim en un edifici antic malgrat haver-hi fet reformes.”

La visita del Conseller d’Educació Josep Bargalló s’inclou en la presa de contacte amb el territori que ha fet després d’anunciar les inversions a diferents centres educatius de la demarcació de Girona.

Deixa un comentari