El risc de rebrots és entre baix i moderat a la Garrotxa segons les dades fetes públiques per Salut

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya publica des de l’inici de la crisi del coronavirus dades obertes per consultar la incidència de la pandèmia als diferents territoris. Les últimes dades que ha obert són els seguiments epidemiològics entre la població, ja sigui en la seva totalitat o en el cas concret de les residències. Així, a hores d’ara i segons les dades de Salut, el risc de rebrot a la Garrotxa és de 42’70, una xifra que segons els paràmetres del Departament indica una possibilitat de rebrot entre baix i moderat. Aquest registre surt del càlcul de casos que existeixen per cada 100.000 habitants i el nombre de persones que s’encomanen d’un mateix cas en els últims set dies. La situació varia a Olot, perquè l’índex puja als 74’67, superior als 70 del risc moderat però a prou distància dels 100 punts amb els que el Departament considera que les possibilitats de rebrot són elevades.

Les últimes dades ofertes corresponen a la setmana passada, del dilluns 21 al 27 de juliol, on es van fer 287 PCR a tota la Garrotxa.  Les cotes més altes que va registrar darrerament la comarca va ser entre l’1 i el 7 de juliol, quan l’índex de rebrot va superar tota la setmana el risc elevat.

Ara per ara, i també segons l’Agència la Garrotxa suma 800 casos positius de coronavirus des de l’inici de la pandèmia, així com 4.682 casos sospitosos.

De totes maneres, cal estar atents a l’evolució de les comarques veïnes. Mentre el Pla de l’Estany, Osona, el Gironès i la Selva es mouen en paràmetres similars de rebrot, al Ripollès l’índex EPG puja fins als 71 punts, i preocupa les possibilitats de l’Alt Empordà, on són gairebé deu vegades més elevades de rebrot que a la Garrotxa.