La perforació d’un pou a 250 metres de profunditat permetrà portar aigua potable a Sant Iscle de Colltort

Els treballs de perforació del pou d’aigua al veïnat de Sant Iscle de Colltort, que han començat aquest mes de juliol han donat el resultat esperat. A 250 metres de profunditat, s’ha localitzat l’aigua que permetrà donar servei a la quarantena d’habitants d’aquest veïnat de Sant Feliu de Pallerols. Es tracta d’una fita històrica que arriba després de 37 anys de reivindicacions i dos intents fallits. Aquest dijous es va celebrar en un acte públic al punt on s’ha excavat el pou, amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, que es va comprometre a seguir donant suport a l’obra.


La construcció d’aquest pou és la primera fase d’un gran projecte d’abastament d’aigua valorat en més de 260.000 euros, que compta amb subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua i la Diputació de Girona. La segona fase, que l’ACA també finança en un 50%, preveu un projecte en baixa que farà arribar l’aigua a una vintena de masies. Per poder-lo portar a terme el consistori necessita gairebé 130.000 euros més.

x