Sant Joan Plural critica que l’Ajuntament no hagi demanat ajudes al PUOSC ni portat a aprovació les ajudes per la COVID-19

Sant Joan Plural-AM-ERC, a l’oposició a l’Ajuntament del municipi garrotxí, ha criticat que l’equip de govern no hagi presentat cap sol·licitud de subvencions al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya per als propers cinc anys. L’equip de govern explica que volia l’ajuda per actuar al barri vell, adquirint edificis per enderrocar-los, una possibilitat que no permet el pla de subvencions. La convocatòria tampoc no garantia rebre el total de la quantitat sol·licitada per dur a terme el projecte. Sant Joan Plural critica que la resta de municipis sí han assignacions, a banda de Montagut i Oix, que està pendent de resolució, i alguns ho han fet pel total que s’atorgava. El grup de l’oposició explica que va presentar quatre propostes a l’equip de govern per incloure al PUOSC, per a la millora de l’enllumenat, la reforma dels vestuaris i la instal·lació fotovoltaica del pavelló poliespotiu, o per instal·lar la calefacció a la coorperativa de la Canya.

Joan Timonet, regidor Sant Joan Plural-AM-ERC: Tenint en compte que som undels municipis més cars de la comarca quant a pagament d’impostos i de taxes, trobem que no podem anar per la vida de sobrats. Si hi ha una possibilitat de demanar una subvenció, ens hi hem d’apuntar i l’hem de demanar. Només faltaria.


Una qüestió criticada per l’oposició de Sant Joan les Fonts és que no s’hagi portat per a la seva aprovació a cap dels darrers plens municipals el paquet d’ajudes per pal·liar els efectes negatius de la COVID destinades als veïns del poble. Sant Joan Plural va presentar dues propostes, per fraccionar l’Impost de Béns Immobles i la taxa d’escombraries, o retardar el cobrament de l’IAE al novembre.

Isabel Rigat, portaveu Sant Joan Plural-AM-ERC: La majoria d’Ajuntaments ja han atorgat, si no el 100%, el 50% de les ajudes. Nosaltres el que demanem, pel bé de la gent que li fa falta, és que es faci al més aviat possible.

Anna Serra, alcaldessa accidental de Sant Joan les Fonts: Tota aquesta feina està treballada, està a punt de sortir. Esperem que la nostra alcaldessa torni i ho tirarem tot endavant.

x