La piscina de les Preses torna a dedicar un dia a lluitar contra l’esclerosi múltiple

Les Preses va mostrar diumenge la seva cara més solidària. Fa gairebé un mes la piscina del poble va dedicar una jornada íntegra al ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ i diumenge el municipi va voler tornar a lluitar contra aquesta malaltia crònica i, cal recordar, de moment sense cura, del sistema nerviós central.

Lluís Xancó, regidor de cultura de l’Ajuntament de Les Preses: Aquest any ha sigut una mica diferent, perquè hi ha hagut el tema de la covid. Vam fer-ho primer el mateix dia, que és el dia del ‘Mulla’t, que és el 12, vam posar-ho una mica per la gent que volgués col·laborar. Però ara hem fet aquesta ja més presencial. L’hem fet el dia que ens ha semblat que podia haver-hi més gent. Ja tenim els productes i així la gent pot col·laborar.

Els diners recaptats a partir de la venda de productes especials per a la jornada van directament destinats a la Fundació Esclerosi Múltiple. L’ajuntament del municipi també col·labora aportant l’import dels productes que no s’han venut durant el dia.

Lluís Xancó, regidor de cultura de l’Ajuntament de Les Preses: Jo crec que hi ha molta gent que està conscienciada, perquè això del ‘Mulla’t ja fa molts anys que es fa, i que sempre cada any hi col·laboren. En canvi, bé hi ha gent que no, però està evidentment en el seu dret. No és una cosa obligatòria, sinó que és voluntària.

Aquesta vegada, però, no es va poder veure el salt col·lectiu que ja s’ha vist en tantes ocasions. Això sí, totes les persones que es van reunir a la piscina no van parar de remullar-se i llançar-se a l’aigua per superar la calor. Repetir aquesta jornada solidària, una bona iniciativa del municipi per aportar el seu granet de sorra per combatre aquesta malaltia.