La Garrotxa tanca juliol amb un 30% menys d’ocupació turística que l’any passat

La Garrotxa no acostuma a estar entre els destins preferits durant els mesos d’estiu, si bé si bé l’any passat es va començar a trencar la tendència de baixa ocupació al juliol, amb més de la meitat de les places ocupades. Aquest any, però, el context d’emergència sanitària ha deixat xifres força més baixes del que és habitual a la comarca.

 Gerard Xifra, Vicepresident Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: L’any passat estàvem al voltant de 65 o 70% d’ocupació, i ara estem al 40%-45%, per tant la rebaixa és del voltant del 30%.

 La crisi de la COVID també ha suposat canvis en les preferències dels visitants a l’hora d’escollir la tipologia d’establiment on passar les vacances. Això ha provocat una afectació desigual als negocis.

Gerard Xifra, Vicepresident Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: Ha augmentat molt l’ocupació en apartaments i turisme rural. Les primeres reserves són a les cases senceres. Ens ha davallat molt les cases de colònies, que han passat del 95% al 30, i els hotels, que estaven al 70% i ara només fan estades el cap de setmana.

Les cancel·lacions d’última hora també fan difícil la recuperació del sector al mes d’agost, que depèn, en gran mesura, de la mobilitat dels visitants de Barcelona i rodalies.

Gerard Xifra, Vicepresident Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: Creiem que l’agost el salvarem, tot depèn de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, clarament, que és el 80% del client que vindrà aquest estiu. Ara el que ens trobem és el desgast de la reserva i l’anul·lació. Dia a dia se’ns anul·la la casa o l’habitació que ve demà.

 Tot i el missatge optimista, el Vicepresident de Turisme Garrotxa, Gerard Xifra, tem que l’evolució de la pandèmia a la tardor pugui debilitar encara més l’estructura de les empreses d’hostaleria i restauració de la comarca.    

x