La prova pilot del barri de Pequín d’Olot aconsegueix el 70% de recollida selectiva

Un sector del barri de Pequín d’Olot va iniciar el passat mes de novembre una prova pilot de contenidors tancats, per comprovar si millorava la recollida selectiva de residus. Vuit mesos després, els resultats són positius segons el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, el SIGMA, que assegura que les fraccions s’incrementen amb l’obertura dels contenidors amb targeta i les bosses dels usuaris identificades, arribant en aquest cas al 70% de recollida selectiva.

David Llongarriu, tècnic Consorci Medi Ambient i Salut Pública SIGMA: “Si que és veritat que els resultats superen en un 20% la recollida mitjana del 2019 del conjunt de la ciutat d’Olot. Per tant entenem que els contenidors tancats potencien la recollida selectiva.”

La pandèmia del coronavirus, però, podrien haver afectat els resultats, segons l’Ajuntament d’Olot. Aprofitant que el sistema està desplegat, proposen allargar la prova pilot dos mesos.

Aniol Sellabona, regidor Medi Ambient Ajuntament d’Olot: “Durant bona part d’aquest episodi de la pandèmia es van modificar hàbits de consum i patrons de generació de residus. Ara que tenim tot el sistema desplegat al carrer, volem aprofitar i allargar uns mesos la prova pilot per donar solidesa als resultats.”

Amb els resultats recollits, també s’identifica que hi ha un 40% dels habitatges que no han participat significativament a la prova, ja sigui perquè s’han repartit targetes a llars deshabitades o bé perquè els usuaris han preferit llençar les escombraries a altres punts de la ciutat.