Mirna Vilasís i Xavi Múrcia estrenen el cicle Música al Parc amb una gran acollida

Feia mesos que el Parc Nou no gaudia de tanta màgia i música al mateix temps. Els músics d’Argelaguer, Xavi Múrcia i Mirna Vilasís, van ser els encarregats d’iniciar el cicle Música al Parc. Els artistes van repassar les seves tres dècades de trajectòria artística, marcades per la música tradicional, la cançó d’autor i la poesia.

Mirna Vilasís, música: És un recull dels nostres trenta anys d’estar cantant junts en solitari, en les nostres carreres particulars i en grups, amb les formacions diferents que hem anat tenint al llarg dels anys. Com Samfaina de Colors, La Cobleta de la Selva i Tralla.

Un centenar de persones aproximadament van ser presents en el primer concert que ofereix la parella garrotxina després de la pandèmia. Els músics van ser molt crítics sobre les dificultats que ha d’afrontar el sector de la cultura arran de la crisi de la covid-19.

Xavi Múrcia, músic: Com a treballadors de la cultura ens hem sentit bastant marginats per la gent que se’n cuida, perquè sistemàticament s’ha anul·lat tota la feina que teníem ja prevista i programada. Els ingressos que prevèiem com a treballadors ja no els tenim. Haver de sobreviure en aquestes condicions és molt complicat.

Els artistes van afirmar, textualment, que la gent és tot el que tenen.

Xavi Múrcia, músic: “La gent és tot el que tenim. Que la gent, malgrat tot, sigui valenta, vingui als concerts, sabent que és complicat, que les mesures són dures. L’organització també és molt valenta i també els agraïm moltíssim que s’arrisquin a tirar endavant el projecte.

La música no acaba aquí, ni de bon tros. El parc s’omplirà diumenge que ve de l’experiència de Rusties Blues Band. Un concert del quartet de blues garrotxí que acostarà el públic al mite i a la figura de Robert Johnson.

x