Llum verda als dos projectes de Sant Aniol de Finestres presentats al Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC)

La Generalitat de Catalunya ha desencallat les subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC). El municipi de Sant Aniol de Finestres havia presentat dos projectes que, segons el seu alcalde Francesc Oliveras eren de màxima necessitat. Un d’ells era el tram final de les aigües del sector de les Carreres, que amb aquesta obra quedarà pràcticament resolta la instal·lació de tots els serveis a la urbanització.

Francesc Oliveras, alcalde Sant Aniol de Finestres: Portem 20 anys, gairebé 21, amb el tema del sector de les Carreres, ja que era una urbanització il·legal. Vam legalitzar-la, adreçar-ho, hem aconseguit fer carreteres i camins i ara això de l’aigua. Vam fer un pacte amb l’antic propietari, que va desaparèixer i va passar tot a mans de l’ajuntament. Tenim un nucli més, però almenys és legal.  

L’altre projecte, d’un cost d’aproximadament 160.000 euros, és la portada d’aigua al nucli urbà i a les empreses.

Francesc Oliveras, alcalde Sant Aniol de Finestres: Això era una primera obra que es va fer i es va fer no comptant amb tot aquest creixement. Ara hem de fer tota la portada. Tenim suficient cabdal de captació, d’emmagatzematge, però no tenim la canonada adient per portar l’aigua.

La Generalitat han atorgat un total de 275.000 euros per a la realització dels dos projectes. Uns projectes que, com comenta el seu alcalde, es van presentar ja a un PUOSC anterior i van quedar aturats.