Tres administracions garrotxines reconegudes per la seva accessibilitat digital

El Consell Comarcal de la Garrotxa és l’ens de les seves característiques que més ha afavorit els tràmits digitals de tot Catalunya durant el 2019, i per aquest motiu ha estat distingit amb un dels Reconeixements a l’Administració Oberta.

Així mateix, hi ha dos municipis a la comarca que també estan reconeguts en la categoria d’ajuntaments de 500 a 1.000 habitants: són els de Castellfollit de la Roca i Sant Jaume de Llierca. Són dos dels deu que més destaquen de tot el país d’aquesta franja a l’hora d’implementar les eines digitals en la tramitació de documents, fent que el consistori sigui més accessible pels seus veïns.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Sobretot fa que els tràmits siguin més ràpids, funcionals i accessibles. Des del web es poden fer gairebé tots els tràmits, sigui quina sigui la consulta, a més de fer tota la tramitació de les factures pel web del consistori.”

Bàrbara Asencio, regidora transparència Ajuntament de Castellfollit de la Roca: “Implica esforç i treball del personal de l’Ajuntament. Nosaltres fa dos anys que treballem amb el gestor d’expedients, i això representa reduir els costos de papereria. I la ciutadania té la possibilitat de fer els tràmits de forma més accessible.”

Segons el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, la metodologia analitza més de 30 indicadors objectius dels diferents ajuntaments i consells comarcals de Catalunya.

x