Unparelld’arquitectes guanya el premi FAD de l’opinió, per la intervenció a l’espai de Can Sau d’Olot

Una obra aparentment modesta, sorgida de la necessitat d’enderrocar l’espai de Can Sau per esponjar aquesta part del Nucli Antic d’Olot, ha acabat esdevenint mundialment valorada pels professionals de l’arquitectura.

Així ho certifica el premi FAD de l’opinió que ha aconseguit la intervenció feta per l’estudi garrotxí unparelld’arquitectes, que juntament amb l’artista Quim Domene van transformar l’espai, convertint-lo a ulls dels experts com un dels indrets urbans més interessants de la península ibèrica del darrer any.

Eduard Callís, Unparelld’arquitectes: “La pregunta que vam respondre va ser que no era tant important el paviment com disposar d’una façana que complementés el temple de l’església del Tura.”

Guillem Moliner, Unparelld’arquitectes: “Pot tenir una component artística, però també parla de ciutat. Té un llenguatge singular i això fa que sigui atractiu.”

El premi del Foment de les Arts i el Disseny correspon a la categoria de ciutat i paisatge, i ha estat votat pels socis de l’associació i pels vencedors d’anteriors edicions.

Guillem Moliner, Unparelld’arquitectes:“És un premi que estem contents d’haver-lo rebut perquè hi ha una massa crítica que l’ha votat.”

Després de fer-se la intervenció, Can Sau s’ha convertit en una oportunitat per als usos públics de la ciutat, fent-la un indret especial com demostra haver estat escollit com a espai d’inauguració del Lluèrnia o per fer-hi sopars populars. Els premis es lliuraran a Barcelona el proper mes de novembre, i entre els projectes finalistes també hi havia una obra de l’arquitecte olotí Jordi Hidalgo o una intervenció de l’Escola d’Art d’Olot.