Coral Moli i Adrià Calm han tret la millor nota de la Garrotxa i de l’Institut Bosc de la Coma d’Olot a les PAU

La Coral Moli i l’Adrià Calm són dos dels garrotxins que han obtingut millors resultats en unes Proves d’Accés a la Universitat totalment atípiques pel context sociosanitari. Ella, veïna de Sant Joan les Fonts i alumna de l’Institut la Garrotxa, ha tret la nota més alta de la comarca, un 9.7,  l’Àdrià té la qualificació més alta de l’Institut Bosc de la Coma. Tots dos han estudiat el batxillerat científic, però han decidit tirar per camins ben diferents, a l’hora d’escollir grau universitari.

Coral Moli, estudiant: Vull intentar posar-me en la branca d’humanitats i història sempre m’ha agradat

Adrià Calm, estudiant: Realment les llengües no m’acaben d’agradar, la física és el que m’agrada més

Aquest dijous es fa pública la primera assignació de places a les universitats catalanes, i ni la Coral ni l’Adrià tindran, en principi, cap impediment per accedir als estudis on s’han preinscrit, a la Universitat de Barcelona i l’Àutònoma respectivament. El que ja és més difícil de saber és com viurà la seva generació el primer any d’universitat.

Coral Moli, estudiant: Jo crec que tampoc serà un impediment molt gran, s’ha d’anar solucionant

Adrià Calm, estudiant: Jo espero que tornem aviat a la normalitat i que poguem fer vida universitària, però ja es veurà, la veritat.

 Dels gairebé 200 joves que es van examinar de les PAU a la Garrotxa, un 98% les ha passat satisfactòriament.  La nota mitjana a la comarca és d’un 6,9, la tercera a nivell català.