El Departament de Salut considera que el risc actual de rebrot de coronavirus a la Garrotxa és mitjà

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya mostra des de finals de juliol el risc de rebrot de coronavirus existent al territori, segons les dades recollides per les proves PCR i la seva reproducció en contactes directes.

Tot i que el moment més crític que va viure la comarca des de l’entrada de la nova normalitat va ser a finals de juny, ara la tendència torna a anar a l’alça. Així, la comarca s’ha situat als 83’05 punts, el que des de Salut consideren un risc mitjà de rebrot. Des de l’atenció primària, però, consideren que la situació no és alarmant perquè el perill és més evident des del desconfinament, i es mostren atents a les estadístiques que es recullen per fer-ne una lectura a llarg termini.

Glòria Bassets, directora Atenció Primària Hospital d’Olot: “Ara en aquest moment ens sentim relativament calmats respecte el període d’estrés d’abril i maig. Ara tenim tres brots familiars a la comarca, i cada dia apareix algun nou cas: la setmana passada hi va haver catorze nous casos a la Garrotxa.”

Pels responsables de l’atenció primària, ara hi ha més control sobre els riscos de rebrot, però alerta que serà suficient sempre i quan la gent faci cas de les recomanacions de prevenció.

Glòria Bassets, directora Atenció Primària Hospital d’Olot: “Ens aniria més bé una eina diagnòstica més ràpida, però amb la situació actual i amb el que se sap del coronavirus tenim les eines adequades per controlar els casos.”

La situació, segons les dades de Salut, és més perillosa a Olot. A la ciutat, el risc de rebrot és alt, situant-se als 117 punts de risc. Només en la setmana passada es van fer 230 proves diagnòstiques a la capital, de les quals 16 van donar positiu.