Sant Ferriol, Sant Aniol de Finestres i Mieres, tres municipis garrotxins sense cap positiu per la COVID-19

Les dades que actualitza de forma permanent el Departament de Salut permet sectoritzar per municipis la incidència de la pandèmia, i més enllà dels pobles de menys de 200 habitants, que no hi surten contemplats, hi ha tres termes on no s’ha detectat cap cas de coronavirus. Són Sant Aniol de Finestres, Mieres i Sant Ferriol: entre els seus més de 900 habitants, de moment no hi ha hagut cap PCR que hagi donat positiu.

Des dels consistoris es valora l’actitud que han tingut els seus veïns i les empreses del municipi, però a Sant Aniol de Finestres es creu que l’arribada del virus és inevitable perquè la mobilitat actual ha fet que hi hagi molts més visitants a la zona.

Francesc Oliveras, alcalde de Sant Aniol de Finestres: “Perquè la gent més incontrolable és la gent que ens visita de forma temporal al poble. Aquest tarannà de mobilitat no existia fins les últimes tres setmanes.”

Malgrat que no hi hagi hagut cap cas positiu en els tres pobles, Sant Aniol de Finestres, Sant Ferriol i Mieres sí que compten amb mig centenar de casos sospitosos de coronavirus no confirmats.