Una empresa del polígon de Begudà vessa accidentalment aigües residuals al riu Turonell

La fallada d’una comporta en una empresa del polígon industrial de Begudà, a Sant Joan les Fonts, dedicada al tractament de residus animals, va provocar la sortida accidental d’aigües residuals de la fàbrica al riu Turonell aquest dimarts al migdia. Segons ha confirmat el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa a Olot Televisió, el vessament va durar aproximadament 9 minuts. Es calcula que durant aquest temps es van abocar menys de 10 metres cúbics d’aigües greixoses en un tram de 300 metres del riu, on no s’han observat afectacions greus.

Una dotació dels Bombers de la Generalitat es va desplaçar al lloc de l’incident. També personal del SIGMA, els Agents Rurals i l’Agència Catalana de l’Aigua, que han recollit mostres per valorar el grau de contaminació de la zona. L’empresa, que ha declinat fer declaracions, ja ha resolt l’avaria i ha instal·lat uns dics de contenció per frenar les restes de productes que hagin pogut quedar a l’aigua.