Els museus olotins, farcits d’activitats per a infants i famílies durant l’estiu

Els nens no tenen escola, molts casals han finalitzat i les famílies aprofiten l’agost per visitar els museus. Molts museus ofereixen una àmplia oferta d’activitats variades i interessants, algunes d’elles per infants, però d’altres pensades perquè el grup familiar pugui gaudir en conjunt i alhora d’una estona entretinguda.

És per això que la xarxa de museus de les comarques gironines, que engloba 26 museus de la demarcació, ha creat un dossier on els més petits poden conèixer tots i cadascun dels racons de cada museu gironí. Al acabar la visita, se’ls farà entrega d’aquest quadern.

Montse Mallol, directora Museus d’Olot: Aquest estiu ha organitzat una campanya que es diu l’Estiu al museu, amb tot d’activitats familiars que es puguin realitzar a qualsevol dels museus que integrem aquesta xarxa.

El Museu de la Garrotxa i el Museu dels Sants però, ja gaudeixen d’un ampli ventall d’activitats per a famílies durant tot l’any. El museu també té un quadern propi, amb activitats com sopes de lletres, buscar les diferències o resoldre preguntes a mida que es visiten les sales del Museu, amb la finalitat d’amenitzar la visita. A més, tot i que a causa de l’emergència sanitària els racons familiars van aturar-se, han tornat a engegar-se, això sí, amb totes les mesures d’higiene i prevenció. De fet, al Museu de la Garrotxa a final de l’any passat van inaugurar-se dos nous racons, un dedicat a Miquel Blay amb un trencaclosques i l’altre a Josep Clarà, amb un toca-toca.

Des del museu olotí, asseguren que treballen constantment per tal de trencar tòpics.

Montse Mallol, directora Museus d’Olot: És un anar treballant mica en mica per anar eixamplant aquests horitzons i fugir una mica de l’etiqueta clàssica i els arquetips que els museus d’art són avorrits. Els museus d’art poden ser igual de divertits que un museu de ciències naturals, per exemple.