La Garrotxa incorpora quatre Gestors COVID als Centres d’Atenció Primària

Quatre dels 73 Gestors COVID que s’han contractat a la Regió Sanitària de Girona treballaran als Centres d’Atenció Primària de la Garrotxa. La funció d’aquests professionals serà contactar amb els sospitosos d’estar infectats de COVID-19 per informar-los sobre els passos a seguir, rastrejar els seus contactes i poder tallar les cadenes de transmissió.

Júlia Folquet, gestora COVID Roses: Si cal engeguem el protocol de programar la PCR, que ens donin les dades dels seus contactes estrets les 48h exteriors amb l’aparició dels símptomes, més de 15 minuts, a menys de dos metres i sense mascareta. A partir d’aquí, ens posem en contacte amb ells perquè comencin l’aïllament.

La Garrotxa és la segona comarca on de moment s’incorporaran menys Gestors COVID, per davant del Ripollès, on n’hi treballaran dos. El reforç de les tasques de seguiment de la COVID a la Regió Sanitària de Girona es completa amb formació d’una cinquantena de treballadors d’atenció a la ciutadania dels CAP, que assumiran les mateixes funcions que els gestors.

x