La justícia anul·la una moció de reprovació al rei Felip VI dels ajuntaments de Castellfollit de la Roca i Maià de Montcal

L’octubre de 2018, el Parlament de Catalunya aprovava la resolució 92/XII (12) on es reprovava el posicionament de Felip VI sobre el conflicte català i la violència exercida pels cossos policials l’1 d’octubre i s’apostava per l’abolició de la monarquia, una institució caduca a ulls de la majoria de parlamentaris que van votar-ho.

Després, molts ajuntaments catalans van aprovar mocions donant suport a la resolució, però ara la justícia fa anul·lar els acords de ple que es van aprovar a Maià de Montcal i Castellfollit de la Roca: el jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha fallat a favor de l’administració de l’Estat, que va interposar la demanda.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: “Un cop més la justícia espanyola anul·la un acord d’un ple democràtic escollit a les urnes, i afavoreix a una institució posada a dit per un dictador amb membres que fugen per irregularitats. Un cop més, la justícia espanyola afavoreix a aquells a qui no ha votat ningú.”

L’alcalde de Castellfollit Miquel Reverter considera que la sentència no variarà l’opinió del plenari, que va aprovar el punt per unanimitat.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: “Si, ens fan anul·lar un acord de ple, però no canviaran el que pensem, perquè som republicans i seguirem pensant el mateix de la monarquia espanyola malgrat la sentència.”

La resolució del Parlament de Catalunya ja va ser anul·lada en el seu moment pel Tribunal Constitucional.

x