L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa creu que cal pedagogia perquè es compleixin les mesures als bars i terrasses

Les terrasses de bars i restaurants estan entre els punts on més es qüestiona el compliment de les mesures de distanciament i prevenció de la COVID, especialment quan es tracta de públic jove.

El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra, creu que no s’ha de criminalitzar cap col·lectiu, sinó explicar i fer complir les recomanacions a les diferents parts.

Gerard Xifra, President de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: La responsabilitat una part la té l’empresari, que ha de posar les eines perquè això no passi. Però sobretot hem d’explicar al consumidor quines són les pautes, volem donar el missatge de, fem-ho bé, però hem vist que s’ha criminalitzat la nit, els joves i les terrasses. Però hem de trobar l’equilibri i fer pedagogia.

Xifra assegura que des del sector s’està fent un esforç per oferir un servei segur i insisteix en la necessitat de reservar taula prèviament per facilitar la feina als establiments.

Gerard Xifra, President de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: Ajuda molt en molts sentits, més agilitat al client perquè no s’hagi d’esperar, que no se’ns acumuli gent… i en el cas que tinguem un cas que a tots ens pot passar, tinguem un registre pel que pugui ser. Aquí també veiem que hi ha puntes de relaxació, dies que no tenim ningú i de cop i volta apareix gent.

Els negocis de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa han implantat noves mesures sociosanitàries en coordinació amb el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública SIGMA. Els Mossos d’Esquadra també s’han posat a disposició del col·lectiu en cas que es donin situacions de risc.

x